fredag 20. mars 2009

Skismøring- Nivå 1


Skismøring kan være "himmel & helvete". Har man gode ski er det så ekstremt mye artigere å gå, det gjelder for oss alle, enten vi er på påsketur, på skitrening, går sonerenn eller verdenscup. Og dårlige ski kan ta skigleden fra hvem det skal være, spesilet barn som kanskje er litt bob-bob motivert på skituren.


Som skiløper selv og som trener får man mange spørsmål ift smøring, særlig fra foreldre som ikke selv har vært skiløpere tidligere og sånn sett føler skismøringen som en forholdsvis stor utfordring.

Jeg er ingen ekspert, men har noenlunde greie basiskunnskaper og jobber for å komme litt videre og komme opp på et preppenivå der de mere avanserte ligger.

Og det er helt klart vanvittig MYE å sette seg inn i- man kan jo gå bananas i LF, HF, Cera, såpe til 1000,-, rillejern, smørejern, festesone, glisone, struktur, tape, osv, osv, osv. Men for å hjelpe litt de som ønsker å lære litt og som vil lese seg opp selv, legger jeg ut noen artikkler som kan være til nytte.

Denne første grunnleggende artikkelen finner du HER og omhandler Trinn1:
  • Finne festesone
  • Legge glidvoks
  • Legge festevoks
  • Klister
  • Rense ski

Ps: anbefaler at du også leser neste artikel, "Skismøring- Nivå 2" som er en mere detaljert gjennomgang og som er veldig greit å scanne igjennom for å ha noen mere viderekommende tips med deg ift når du skal klargjøre ski for skituren, enten for deg selv eller andre du skal smøre for.


Kilde: xxl.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar