mandag 30. mars 2009

Teip under skiene ??? Funker det?


GripTape har vært på markedet en del år. Søndag 29.mars testa jeg å gå løp (Hinnøyløpet, 30km) med Rex GripTape. Rengjorde skiene, rubba opp festesonen og la på tape etter bruksanvisninga (se nedenfor). Hadde vel 90% feste, dvs at jeg hadde godt feste så lenge jeg gikk ordentlig og teknisk riktig på ski. Men det glipper jo litt når man blir sliten, men det gjør det uansett tape eller vanlig voks under skiene. Jeg kommer nok til å gå flere løp og forske litt videre med tape. Funker i alle fall bra fra +2/+3 og kaldere og så lenge det er faste spor og ikke fallende nysnø

Obs: Vær veldig nøye når du starter med leggingen av tapen, slik at du legger i en helt rett linje bakover. Jeg fikk litt skjev start på ski nr.1 og fikk litt "krøll" og ujevnheter da jeg prøvde å juster inn kursen. Men det gikk høvelig og likevel. Kan og være lurt å legge om kvelden, slik at tapen kan bli kald over natta (la skiene stå ute). Så kan du jevne ut ujenvheter med en kork og/eller skrape bordt litt først før du korker ut. Følg ellers bruksanvisningen på pakken- og det er egentlig ganske enkelt.

Slik gjør du:

  • 1. Fjern all gammel smøring med klisterfjerner og tørk av.
  • 2. Tapen sitter bedre på om du rubber festesonen med vedlagt sandpapir. (På tvers av lengderetningen.) Festesonen er fra hælen til ca 30 cm foran bindingen.
  • 3. Dra litt tape ut av pakken og legg den ned på ene enden av festesonen. Dra pakningen mot den andre enden av festesonen.
  • 4. Vend tapepakningen loddrett og riv av. Obs. se at tapen legges fi nt på begge sider av midtranden.
  • 5. Gni oppå tapens beskyttelsespapir og ned mot skisålen, med tommelen, håndbaken eller vedlagt sparkel.
  • 6. Sett skiene ut. Ha gjerne på beskyttelsespapiret til du skal bruke skiene. Når skiene skal brukes, drar du jevnt av beskyttelsespapiret. Beskyttelsespapirer løsner best om du tar det av ute.Tapesøringen tas av med REX klisterfjerner. La væsken ligge på ca 2 –3 min før du tørker av med sikling og papir.Generelt: Om du skal ha glider på skiene, bør du ta det på før du legger på festetapen. Det er enklest å legg på tapen i +10 til +20 grader. Det er lettest å få av tapen ute.God skitur!

Kilde: Rex, se nettside HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar