mandag 6. april 2009

Kuzmin- erfaringer, 2 skirenn

Da har jeg fått testa å gå to skirenn med mine 15 år gamle "herpa" Fischer RCS ski som er siklet med Kuzmin-sikla. Og konklusjonen så langt er: ANBEFALES!!!

Jeg har ikke gjort noen vitenskapelige tester, men har satt personlig rekord både på Hinnøyløpet 29.mars og på Salangstrimmen 05.april (godt føre og bedre trent en på lenge hjelper selvsagt og) og var bland de 1/3 raskeste på begge løpene (Hinnøyløpet: nr 29 av 105 og Salangstrimmen: nr 16 av 57 startende). Det har ALDRI skjedd før. Litt mere detaljer:

1: Hinnøyløpet. +3 grader men tørre, faste spor.
Første stålsikling/ grunnsiklingen. Gikk veldig greit og ikke noen heksekunst. Se videoen og følg bruksanvisningen så går det greit. Sikling ca 20-30 min pr ski + børsting. Gikk kunn på den naturlige siklede strukturen (ikke annen struktur eller rilling) og mener jeg glei ca like godt som de med Cera-greier under skia.
2: Salangstrimmen. -1/-2 og tørre faste spor
Andre løp med Kuzmin-sikling. Brukte ca 2 min pr ski på å refreshe sålen. Så børsting og la så juletresturktur med Red Creek rillejern (nr. 034). Glei meget bra opplevde jeg selv- og glei i fra 3-4 løpere som holdt på å ta meg igjen opp den lengste stigningen. Jeg var 20-30 meter før dem over toppen og nedover+ på flatene så blei de bare bordte bak meg. Og det har alri skjedd at jeg har glidd fra andre løpere på disse 15 år gamle Fischer RCS-skiene jeg går på. Og utrolig enkelt å preppe skiene klare. Brukte ca 30 min (!) på å preppe glid + legge ny GripTape på et par ski- og så klar for løp. Kan nesten ikke gjøres enklere.

Noen jeg har snakket med sier Kuzmin-sikla ski gir 85-90% glid, men skal man ha 100% så duger det ikke. Mulig det er riktig, men i forhold til tidsbruken (30 min på å få ferdigpreppa skirennklare ski) så har jeg glimrende gli- og mye mindre risiko for å få dårlige ski, som og er et mulig utfall med vanlig voksgliding.

Og så har jeg gått begge løpene med GripTape og mulig at denne "bremser" noe, det har jeg ikke fått forsket på, men kort oppsumert igjen: Kuzmin- sikling virker å fungere og er kanonenkelt for å gå god gli og ANBEFALES dermed. Jeg kommer og til å bruke det på skiene til resten av TeamEilertsen + Inger-Lise, både på klassisk og på skøyteski.

Og den koster jo bare ca 450,- (+ toll og mva), så det IKKE det dyreste preppeutstyret man kan investere i, så det er liten risiko. Og om du ikke synes det funker så kan du jo bare begynne å skikle skiene på vanlig måte igjen. Mere info om Kuzmin-siklinga finner du HER på bloggen våres.

1 kommentar:

  1. Hei. Trenger du bare en stål sikkel??? Til 450 kr? Eller bør du kjøpe rille maskin og roterende børste og? Er meget nysgjerrig på dette. Har et par skøyteski jeg vil prøve det på . MVH Torbjørn Enger

    SvarSlett