søndag 15. november 2009

Stålsikling = Farvell til glider-tyraniet !


Da er 5 par ski (4 skøyte- og 1 par klassisk) ferdig preppet med Kuzmin stålsikle og klar for sesongen. I tillegg er to andre par klassiske ski stålsiklet sist vinter, og trenger bare etterbehandling/refreshing. 09/10-sesongen går vi 100% over til stålsikling som preppemetode for glid- og ser med spenning frem til det. Hele skiparken vår er nå stålsiklet. Blir interessant å se hvordan vi får dette til å funke på ulike typer føre og med div struktur. Satser på at det er farvell og bye-bye til "glider-tyraniet". Vi får se, jeg satser i alle fall 100% på stålsikling denne sesongen, også på eventuelt fabrikknye ski som blir kjøpt inn.

Sluttbehandling: Etter stålsiklingen er unnagjort og man har en plan, jevn og glinsense såle skal man sluttbehandle sålen med: a) børsting. Jeg bruker rotorbørste, Red Creek kombibørste No 167, samt håndbørste i stål, No 045 og så b) legge struktur. Jeg bruker Red Creek sin juletremønster No 034 i kombinasjon med rettrillet 2mm No 037 .

Etterbehandling (før skirenn eller refreshing av glien): a) dra lett over med stålsiklen (1-2min. Nb: ikke nødvendig å gjore dette ukentlig), b) lett børsting og c) legge ny, aktuell struktur ift om det er kaldt eller mildt/vått.

Ps: se fine bilde på denne bildedserien HER:






1 kommentar:

 1. Hei,
  Har fattet stor interesse for stålsikling.
  Har noe spørsmål.

  1. Hva menes med refresh og hvor ofte må det gjøres? Hvordan ser man at sålen trenger refresh ?

  2. Når dere setter bort skien for sommeren , gjør dere noe med sålen da.
  Hvis man legger på glider på sommeren, skal man da stål sikle på nytt eller bare sikle bort waxen og refreshe ?

  mvh
  Reidar

  SvarSlett