onsdag 20. oktober 2010

Metting av sålen - en MYTE!?!

Det nærmer seg skisesong og man er i ferd med å forberede seg selv og utstyret på ny skisesong med forhåpentlig vis mange, mange kilometer i løypene med både god gli og spikerfeste. Mange er da opptatt av å bruke mye tid (og penger...?) på å få "mettet sålen". Metting av sålen kan muligens være en MYTE- jeg vil da henvise til bloggartikkelen av 05.mars "Metting av sålen - en myte for fall" som du finner HER. Les artikkelen pluss artikkleen fra magasinet Birkebeiner`n, samt artikkler på bloggen vår om stålsikling HER - og gjør en vurdering av preppestrategien din nå før sesongstart. 

Artikkelforfatterne Michael A. Tranulis og Arild Espenes konkluderer at "Det er ikke mulig å få "mettet" disse strukturene ytterligere. Skal noe inn i disse sålene må det gjøres når sålen lages". 

Metting av sålen kan da fremstå som en umulighet og en feilaktog oppfatning av det som skjer når man "smelter inn" voks i sålen? Kanskje noe å tenke på/vurdere/revurdere??? Det anbefales.....for vår del blir det en ny sesong med 100% Kuzmin stålsikling, inntil vi eventuelt oppdager at det ikke funker godt nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar