onsdag 19. januar 2011

Gode ski, mindre preppetid og mere i løypa

Hei. Vi vil takke for hyggelige, gode og nyttige kommentarer på nettsiden vår (har gått over på .no-domene nå), særlig på artikkelen "4 par ski på 20 min" HER. Sesongen så langt har vært en ubetinget suksess mht ski og skiprepppingen- vi har alle hatt tildels glimrende gli og gode ski så langt i vinter. Det er virkelig artig når 14åringen møter pappa/smører/stålsikler etter en konkurransen 02.januar, kaster seg rund halsen og sier "1000 takk for verdens beste ski, med superfeste og kanongli". 

Hensikten med å dele kunnskapen min med stålsiklingsmetoden/erfaringene via nettsiden vår er at jeg virkelig unner folk det samme som vi er ute etter: Gode ski (både feste OG glid) men minst mulig tid i preppeboden (carporten for min del) og MEST mulig tid i skiløypa. Jeg tar meg heller ikke tid til "vitenskapelige" tester- jeg kjører på, finner ut hva som funker i praksis og lærer og erfarer av det- så langt fungerer det kanonbra og jeg/vi kommer ikke til å gå tilbake til "gammemåten" med gliding av skiene, ut fra erfaringene i fjor + sesongen i år. Og som sagt- bruker mest mulig tid i skisporet, jeg og resten av TeamEilertsen. Så derfor setter jeg virkelig stor pris på at også andre deler sine erfaringer med stålsikling ved å legge inn kommentarer på artikklene, og på den måten bidrar til felles gleder i skisporet. Vi høres og ha gode skiturer fremover. Mvh Tor Christian/TeamEilertsen-prepper.

2 kommentarer:

 1. Hei, behøver man fortsatt å steinslipe ski ved bruk av denne stålsiklingen eller vil denne erstatte behovet? Har et par ski som er modne for behandling, tenkte kanskje prøve Kuzmin før jeg evt får dem slipt. Jeg skulle gjerne hatt en tilstandsvurdering fra deg :) Hilsen fra Harstad brygge, Sven Otto.

  SvarSlett
 2. Morsomt å følge med på dere.
  Vurderer selv å bytte til Kuzmin, men er litt skeptisk.
  Kaller meg selv aktiv markaløper og føler jeg har god oversikt i smørekofferten, både på glid og feste.

  Noen spørsmål:
  1. Steinslip er ofte for varm eller kaldt føre, her på østlandet varierer føret ganske mye. Vil jeg klare å kuzmin sikle skiene for alle forhold ?
  Altså, bruke Cold siklingen når det er virkelig kaldt på fjellet og varm siklingene på varmene føre i byen?

  2. Hvor mye har struktur verktøyet å si? Ser du bruker Red Creek sine, men hvor mye har det å si for gliden? Skjønner at ved varmene føre er det greit å legge 1mm rett relativt hardt på bakskien, men hva med på kaldere føre? Stor forskjell med og uten struktur?

  3. Når du gjør skiene klare for race, renser og sikler du hele skien, eller bare glisonene?

  4. Hvilke børster bruker du? Ser du har en kombi, men hvilken av de to bruker du? Funker det like greit med håndbørster?


  På forhånd takk.

  SvarSlett