mandag 7. februar 2011

Tromsø skifestival- gode ski men litt "stang ut"

Gode ski (glidtester!!!), men resultatmessig litt "stang ut" for Lisa denne helga/Tromsø Skifestival. Bl.a 6.plass på søndag med bare 8sek opp til 2.plass- 5 løpere innen for 8sek altså. Sånt skjer.
Glidtestene vise i alle fall at preppingen holder; Lisa kjørte tester ift andre løpere i J14klassen både lørdag (klassisk/sprint) og søndag (skøyting/3km) og i alle tester glir Lisas Kuzmin stålsiklede ski like langt eller lengre en de ho konkurrerer med. Slik har det stort sett vært i vinter, så det er ikke noe på si på skiene ift kunkurrentene i alle fall.
Standard prepping (kaldt føre): 2-3drag med Kuzmin universal stålsikling, skikkelig børsting m/ rotorbørsten (KOMBI - BRUN HARD HESTEHÅR / BLÅ NYLON RACING, Red Creek nr 167) og 2-3 drag til slutt med håndbørste (KOMBI - RACING BLÅ NYLON / ULTRAFIN STÅL, Red Creek No. 055). Ikke strukturjern i det heletatt! Bruker utrolig lite tid på klargjøring av skiene før konkurranser (PS: video kommer...)- kanskje 4min pr skipar (skøyting) og litt lenger på klassisk (inkl. rengjøring og rubbing av festesone). Og med like god eller bedre resultat sammenliknet med de som bruker "gammelmåten" (glider). Når glidtestene er såpass gode ser jeg fortsatt ingen grunn til å skifte preppe-strategi; Stålsiklingen HOLDER! Men det er utrolig mange konservative preppe-skeptikere å møte på skistadioner rundt om kring. Det glides, sikles, toppes og børstes i hytt og gevær i minuttene før start. Kanskje er det morsomt......, vel dem om det! Ha god tur i løypa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar