onsdag 23. mars 2011

NNM- stålsikling fluorsåpe som topping

Da var årets NNM (Nordnorsk mesterskap) i langrenn gjennomført; 2km klassisk og 4km skøyting/fellesstart for Lisa (J14) og 7,5km klassisk + 20 km fristil/fellesstart (M veteran) for meg. De fleste foresatte styra bare værre i smøregarasjen i Nordreisa i timesvis med glider, fluorpulver, fluorspray og fluorsåpe til priser pr gram som sikkert går prisen på heroin en høy gang. Og min konklusjon- både etter å ha observert ivrige smørere samt gått løp selv- er fortsatt at "gammelmåten" som de andre holder på med får de bare styre med, jeg GIDDER DET IKKE! Jeg synes timevis med prepping er skikkelig kjedelig- og man vet slettes ikke om det har ønsket effekt eller om man bommer, selv med fluorgreier (hørte mange ymse kommentarer fra løperne etterpå om både glien og feste som ikke var bra nok). Det er som er artig er å bruke mest mulig tid ute i løypa på ski og ha gode ski- og minst mulig tid i smøreboden! 

Vi brukte standard prepping med stålsikling (plus-sikle), børsting  og rilling (mildt føre, RedCreek +15/-5) og bruker knapt 1/4del av tiden (og pengene) som de andre bruker (dem om det!). Likevel ble jeg vel kanskje litt påvirket av "fluorgjengen" og la litt Maplus fluorsåpe FP4 Hot under skøyteskiene for lørdagens fristilrenn.  Både Lisa og jeg opplevde å ha glimrende ski- så om fluortoppingen (tar liten tid- legg på, rotorkorke) hadde noe å si er vanskelig å vite når vi ikke tester mot tilsvarende ski uten såpe, men jeg er nok litt på tur til å utvide preppingen og kombinere stålsikling med  fluorsåpe a la TK72/TK244 eller f.eks Rex flytende fluortopping- Hydrex og SLC - da på litt utvalgte føreforhold og på viktige renn. 

Lørdag 02.april skal jeg gå "monster-rennet" Saami Skirace- 90km fristil- så da vurderer jeg å teste nevnte flytende fluortopping og da ha stålsiklingen som basis. Det melder forholdsvis kaldt vær i Enonteiö/Kautokeino- området mot løpsdagen, så da blir det Cold- siklen, ingen/minimalt rilling, vanlig børsting og altså kanskje fluortopping. Vi får se.....kommer med oppdatert rapport fra Saami Skirace.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar