tirsdag 13. november 2012

TEST: Oakley Radarlock Path som langrennsbrille

Da har jeg fått testet mine Oakley Radarlock Path som langrennsbrille- og jeg er meget fornøyd og faktisk veldig positivt overrasket:

Radarlock Path er Oakleys nyeste patent med SwitchLock-teknologi, der man skifter glass særdeles enkelt og det er gjort i løpet av 30 sekunder. Brillen leveres med to stk glass - et for sol/ sterkt lys og et kontrastglass.


Nå i starten av skisesongen har jeg brukt brillen som ordinær langrennsbrille og har gått på ski i svært ulike forhold; snøbyger, hagl, dagslys/ overskyet, i lysløype om kvelden m/ lys fra lysstolper og i mørket m/ hodelykt. Jeg har brukt den på rolige langkjøringer og på både klassisk- og skøyteintervaller. Og brillen overrasker virkelig! Den tar unna for alle former nedbør+ vind jeg har vært utsatt for på ski så langt - samtidig så dugger den overraskende lite. 

Jeg har kjørt rimelig harde intarvaller og selv der holder den. På skøyteintervaller holder man større fart og går mere oppreist så da får man god gjennomlufting, så der var det 100% klart/ duggfritt på alle drag. På klassisk intervall i motbakke dugget de noe i siste halvdel av draget (4min drag), da man går mere krumbøyd og pust + varme fra kroppen slår mere opp i brillen. Da blir det noe dugg, men ikke slik at man går aldeles "i tåka" og ikke ser noe. Ved kjøring i nedoverbakke forsvant dugget veldig fort og man hadde god beskyttelse for vind i nedoverkjøringerne samt hadde 100% klar sikt ved start av neste drag. 

Selv på treningsturer med kun lys fra hodelykt fungerer brillen aldeles ypperlig, noe som virkelig overrasket positivt. 

Ved bruk i oppholdsvær fungerer brillen fint som vindbeskytter for øynene ved raske nedkjøringer om man slipper å få tårer/ bli sliten i øyne

Konklusjon: Alt i alt er min erfaring så langt at Oakley Radarlock Path fungerer knall som langrennsbrille og den er for meg i ferd med å bli en del av "standard" påkledning for alt av skigåing- trening og konkurranser- uansett vær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar